01 november 2018
Flex ambassadeurs
#a1flexwerk   #ambassadeurs  
Flex ambassadeurs
01 november 2018
A1 flexwerk

“De grootste toegevoegde waarde is dat ik zelf het wiel op het gebied van backoffice niet hoef uit te vinden.”

Mijn verhaal, Theo Benschop van A1 flexwerk.

Image

A1 flexwerk startte in 2017. Eigenaar Theo Benschop heeft een technische achtergrond én jarenlange ervaring in de uitzendbranche. Na een tijdje iets anders gedaan te hebben, begon het toch weer te kriebelen. Wel dacht ik toen gelijk: “Als ik opnieuw ga starten in de uitzendwereld, zoek ik ondersteuning op backoffice gebied, zodat ik me zelf niet druk hoef te maken over facturatie, veranderende wet- en regelgeving, en dergelijke. Toen ik de plannen voor de oprichting van A1 flexwerk aan het maken was, kwam Flexhub via internet bovendrijven, dus heb ik een afspraak gemaakt. En dat voelde goed. Ik dacht bij mezelf: als ze doen wat ze beloven, moet het vast goed komen. En nu na een jaar samenwerking kan ik dat helemaal beamen.”

Focus A1 flexwerk

“A1 flexwerk is met name actief in de technische sector in regio Midden-Nederland. Mijn technische achtergrond helpt mij hierbij; ik spreek de taal en weet waar behoefte aan is. De arbeidsmarkt in deze branche is wel erg krap, dus is het lastig om de juiste kandidaten op de juiste plaats te krijgen. Maar als dat lukt, haal ik er veel voldoening uit. Als zowel het bedrijf als de kandidaat blij is met de match, ben ik tevreden. Ik richt me niet op kortdurende plaatsingen, maar focus me op langdurige en/of vaste banen voor gemotiveerde vakkrachten.”

Kandidaten vinden in een krappe arbeidsmarkt

“Door de krapte op de arbeidsmarkt ligt mijn focus vooral op het vinden van kandidaten. Vacatures zijn er volop, dus voor het vinden van opdrachtgevers hoef ik weinig moeite te doen. Ik blijf natuurlijk investeren in mijn zakelijke netwerk, maar ik houd me niet actief bezig met de acquisitie van opdrachtgevers. Het draait nu echt om het vinden van de juiste kandidaten. Daarvoor maak ik met name gebruik van online kanalen.
Eerlijk gezegd geeft het me iets meer voldoening als er sprake is van een omgekeerde markt: dus weinig vacatures en veel werkzoekenden. Dan heb je veel meer een coachende rol naar kandidaten toe, die je echt heel blij kunt maken met een passende werkplek.”

 

De toekomst van A1 flexwerk

“De komende jaren wil ik wel groeien, hoewel dat geen doel op zich is. Ik heb geen ambitie om heel groot te worden, maar wil van A1 flexwerk een stabiele organisatie maken die goed is in wat ze doet en klaarstaat voor bedrijven en werkzoekenden.”

Waarom samenwerken met Flexhub?

“De grootste toegevoegde waarde is dat ik zelf het wiel op het gebied van backoffice niet hoef uit te vinden. Het is enorm tijdrovend om zelf helemaal up to date te blijven op het gebied van wet- en regelgeving. Die tijd besteed ik liever aan wat ik leuk vind, namelijk het tot stand brengen van een goede match. Flexhub heeft al die kennis en expertise, zodat zij mij op dit gebied helemaal kan ontzorgen. Ook verloopt de samenwerking soepel en wordt er helder gecommuniceerd. Kortom: ik ben erg tevreden over de samenwerking.”

Meer weten over A1 flexwerk: bezoek de website.

Benieuwd naar wat wij voor jouw arbeidsbemiddelingsbureau kunnen betekenen?
NEEM CONTACT MET ONS OP