08 oktober 2019
Flex ambassadeurs
#ambassadeurs   #field-recruitment  
Flex ambassadeurs
08 oktober 2019

Field Recruitment

“Wij staan voor de professionals die op hun eigen manier impact willen maken op de leefomgeving van morgen.”

Ons verhaal, Freek en Kelvin van Field Recruitment.

Image

Freek en Kelvin kennen elkaar al jaren: “We zijn in 2017 gestart met Field Recruitment. Daarvoor werkten we beiden bij een werving en selectiebureau in de ICT. We werkten daar veel samen en hadden een goede synergie. Daar spraken we vaak over het recruitmentproces en merkten dat we daar anders over dachten dan in die branche gangbaar was. Van daaruit zijn we na gaan denken over een eigen arbeidsbemiddelingsbureau en in 2017 is Field Recruitment een feit geworden.”

Van werving en selectie naar detacheren

“Field Recruitment richt zich op de civiele techniek en bouw. Daarvoor hebben we gekozen omdat er sprake is van een krappe arbeidsmarkt in deze branches. En we vonden deze branches zelf ook interessant. We zijn eerst breed begonnen, maar richten ons nu steeds meer op een bepaalde niche in deze branches: de ontwerpkant in de civiele techniek. Daarnaast stappen we steeds meer over van werving en selectie naar detachering. Dat is meer op de lange termijn gericht en daardoor leuker en stabieler dan de bekende hit and run bij werving en selectie. Bovendien hebben we een klik met de kandidaten die deze functies interessant vinden: het zijn veelal jonge mensen met bepaalde ambities. Wij kunnen ze daarin goed begeleiden, omdat we hun ambities en doelen begrijpen. En doordat het steeds meer om detachering gaat, gaat het om langere trajecten en bouwen we echt een relatie met ze op.”

Ambassadeurstraject

“Zoals alle arbeidsbemiddelingsbureaus is een persoonlijke aanpak voor ons belangrijk, maar dat zeggen natuurlijk alle bureaus. Daarom zijn we na gaan denken hoe we ons hierin nu echt kunnen onderscheiden. Hoe kunnen we onze stempel drukken op het werk dat we doen? Wat maakt ons uniek? Daarom gaan we in 2020 starten met een ambassadeurstraject waarin we groepen van 6-7 jonge professionals een hoogstaande training op technisch vlak geven die ze direct toe kunnen passen in de praktijk. Daar zien we toekomst in.”

Maatschappelijke functie

“Het mooie aan ons vak is dat we professionals verder helpen in hun carrière. Daarin hebben we ook echt een maatschappelijke functie. Deze professionals hebben namelijk rechtstreeks impact op de toekomst. Daar willen we in de toekomst ook nog meer mee gaan doen, bijvoorbeeld door kennis over carrièremogelijkheden te delen op mbo-scholen. Het algemene beeld is dat je vanuit het mbo altijd moet proberen door te stromen naar het hbo. Maar juist op mbo-niveau zijn er veel kansen. Een loodgieter verdient momenteel goud. Dat is het verhaal dat we willen vertellen. Je hoeft niet hoogopgeleid te zijn om een succesvolle carrière te hebben.”

Onze werknemers als ambassadeurs

“Net als voor alle andere spelers in de markt is het momenteel erg lastig om geschikte kandidaten te vinden. Soms is het dan lastig om de focus en moed niet te verliezen. Maar het leuke eraan is dat je je echt als bureau kan onderscheiden. En wij denken dat we ons echt kunnen onderscheiden met onze persoonlijke aanpak. Een voorbeeld: werknemers die kandidaten aandragen die ook geplaatst worden, krijgen een beloning. Niet in de vorm van een saai geldbedrag, maar bijvoorbeeld een kinderwagen als ze een baby verwachten. Zo proberen we bij iedereen een persoonlijk cadeau uit te zoeken. En dat werkt, want we plaatsen veel kandidaten die via via zijn aangedragen.”

Vanaf de start bij Flexhub

Direct vanaf de start werken Freek en Kelvin samen met Flexhub: “Toen we wilden starten, wisten we zelf niet hoe we onze backoffice het beste vorm konden geven. Een ander bureau kwam toen met de tip om eens met Flexhub te gaan praten. We zijn ook wel bij andere partijen langs geweest, maar Flexhub past uiteindelijk het beste bij ons. De samenwerking met Flexhub verloopt fijn, want ze denken met ons mee, ook op juridisch vlak. En hoe Flexhub met klanten omgaat is super, want ze maken geen onderscheid tussen grote ondernemingen en startende ondernemers, zoals wij. Of je nu groot of klein bent; je krijgt dezelfde aandacht.”

Benieuwd naar wat wij voor jouw arbeidsbemiddelingsbureau kunnen betekenen?
NEEM CONTACT MET ONS OP