Stafflex-klantverhaal-Flexhub

Stafflex

10/09/2019
Flexhub

“We durven ook ‘nee’ te verkopen, want we gaan voor kwaliteit en een duurzame relatie.”

Mijn verhaal, Eric van den Berg van Stafflex.

Eric van den Berg is eigenaar van Stafflex dat zich richt op het werven van professionals voor met name de petrochemie en civiele techniek. Hij heeft inmiddels heel wat jaren ervaring in de flexbranche: “Ik ben toevallig in de uitzendbranche terecht gekomen. Ik werkte vroeger voor een bedrijf dat pbm’s en gasdetectieapparatuur verhuurde in de bodemsaneringbranche. Door de marktontwikkeling zochten ook grotere partijen omzet in deze markt, waardoor de marges minder werden. Daarom zijn we toen overgestapt naar het detacheren van veiligheidskundigen voor de grotere aannemersbedrijven op bodem- en civiele projecten. Door die ervaring ben ik uiteindelijk in 2011 gevraagd om bij Stafflex te komen om de ‘zaak uit te bouwen’. Uiteindelijk heb ik afgelopen oktober alle aandelen overgenomen en ben ik nu 100% eigenaar.”

Het belang van een goed netwerk

“Net als in veel andere branches, is de arbeidsmarkt in onze branche momenteel erg krap. En daar zal de komende tijd niet veel verandering in komen, verwacht ik. De opleidingen in Nederland op dit gebied zijn namelijk ver achtergebleven. Omdat wij in het hogere segment zitten, zijn buitenlandse werknemers voor ons alleen een optie in internationale projecten. Op nationale projecten is een goede beheersing van de Nederlandse taal namelijk altijd een vereiste. Gelukkig weten we af en toe nog steeds mensen te vinden. Meer dan eens blijkt het nut van ons netwerk. We zetten de vacature dan ook altijd eerst uit in ons netwerk, voordat we er verder mee aan de slag gaan. We steken ook veel tijd in het onderhouden en uitbreiden van ons netwerk. Buiten mijn bedrijf ben ik actief als vicevoorzitter van de Vereniging Aannemers Petrochemie (VAP) waar gunnen een belangrijk criterium is.”

Gaan voor kwaliteit

“Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt gaan we voor kwaliteit. Wij spreken kandidaten altijd voordat we ze ergens voorstellen en sturen nooit cv’s door zonder dat kandidaten het weten. Doordat we van tevoren een goede selectie maken hebben we weinig mismatches. Indien we geen geschikte match kunnen maken, durven wij ook ‘nee’ te verkopen, want we gaan voor kwaliteit en een duurzame relatie.”

Backoffice dienstverlening van Flexhub

“In het verleden verzorgden we zelf onze backoffice samen met een aantal bedrijven waarin ik een belang had, op kantoor bij mijn compagnon. Na de overname van de aandelen paste dat niet meer en ben ik samen gaan werken met Flexhub.”

Deel artikel

Andere mensen keken ook naar

Deel artikel

Haal samen met ons meer uit de markt!
ontdek onze flexdiensten