28 januari 2020
Flex ambassadeurs
#ambassadeurs   #maritimetech  
Flex ambassadeurs
28 januari 2020

Maritime Tech

“De samenwerking met Flexhub scheelt ons veel tijd én zorgen.”

Ons verhaal, Amela, Veronica en Michaela van Maritime Tech.

Image

Amela is in 2016 gestart met Maritime Tech in Ridderkerk. Inmiddels werken ook Veronica en Michaela voor Maritime Tech. Ze zijn met name actief in regio Ridderkerk, maar kijken ook verder: “Kansen buiten de regio laten we zeker niet onbenut. Maar deze regio zal altijd belangrijk blijven met de havens van Rotterdam in de buurt.”

Ontstaan Maritime Tech

Maritime Tech is opgericht met de gedachte om met name uitzendkrachten te vinden voor het bedrijf van Amela’s man: “Mijn man had een scheepsbouwbedrijf en huurde veel uitzendkrachten in via diverse bureaus. Dat verliep niet altijd soepel, omdat het in deze branche erg lastig is om aan de juiste mensen te komen. Omdat ik de branche kende, dacht ik: waarom ga ik dat niet voor hem doen? Dus startte ik met Maritime Tech.” En met succes.

In 2017 kwam Michaela erbij en het jaar erna, in 2018, kwam ook Veronica erbij. Zij kende Flexhub al en stelde aan Amela voor om eens kennis te maken. Daar was Amela enthousiast over: “We maakten al gebruik van een boekhouder voor administratieve zaken, maar moesten zelf ook nog veel regelen op dat vlak. Daarnaast vonden we het bijhouden van onze kennis van wet- en regelgeving veel tijd en energie kosten. Tijd en energie die we liever zouden steken in werving, plaatsing en begeleiding. Een backoffice partij als Flexhub die alles tot in de puntjes verzorgt, zou wat dat betreft veel rust kunnen brengen. De kennismaking met Flexhub verliep goed, en dus was de samenwerking begin 2019 een feit.”

We spreken onze talen

Een groot pluspunt van Maritime Tech is, dat er binnen het team, naast Nederlands en Engels, ook Kroatisch, Roemeens en Russisch gesproken wordt: “Het is momenteel erg lastig om goede kandidaten te vinden. Daarom kijken wij ook over de grens naar geschikte mensen, met name in Kroatië en Roemenië. Omdat wij die talen spreken, kunnen we in de taal van de kandidaten communiceren en dat geeft ons een voorsprong ten opzichte van concurrenten.

Daarnaast proberen we ook de zaken eromheen, zoals huisvesting, transport en documentatie goed te regelen. De kandidaat hoeft dus alleen op het vliegtuig te stappen dat wij voor hem geboekt hebben. De rest regelen wij. Het regelen van al deze zaken vinden we aan de ene kant leuk, omdat dat het werk breder maakt. Maar soms is het ook lastig. Met name huisvesting is op dit moment moeilijk te regelen.”

Uitzendkrachten eerst testen

Een tweede pluspunt is dat Maritime Tech zich echt richt op het uitzenden van kwalitatieve werknemers: “Dat zegt natuurlijk iedereen. Maar ons grote voordeel is dat we werknemers eerst kunnen testen in het scheepsbouwbedrijf van Amela’s man, voordat we ze plaatsen bij andere bedrijven. Zo zijn die bedrijven ervan verzekerd dat ze werknemers krijgen met de juiste kennis en vaardigheden. Een van onze vaste klanten is Zwijnenburg in Capelle aan den IJssel, een jacht- en scheepsbouwer. Het is een kritische klant. Ze vragen veel van ons, maar als we een goede uitzendkracht voor hen hebben, doen ze er ook alles aan om die uitzendkracht te behouden. Zo’n samenwerking is echt leuk. Zij zijn blij met ons en wij met hen.”

 

Ideeën voor de toekomst

“Naast de scheepsbouwindustrie willen we ons ook steeds meer gaan richten op sectoren als de logistiek, productie en techniek. En naast dat we blijven werken met Roemeense en Kroatische werknemers, willen we ons ook gaan verdiepen in mensen die al in Nederland zijn, maar niet de Nederlandse nationaliteit hebben. Doordat we inmiddels samenwerken met Flexhub is dat makkelijker geworden. Wij hoeven niet te kijken naar alle regels en eventuele subsidies die daarbij komen kijken, want dat zoekt Flexhub voor ons uit.”

Samenwerken met Flexhub

Maritime Tech is blij met de samenwerking met Flexhub: “De samenwerking met Flexhub scheelt ons veel tijd én zorgen. Ze nemen het echt uit handen. We hebben nu veel meer tijd voor andere dingen, waardoor we kunnen uitbreiden. Flexhub denkt én werkt mee en is altijd beschikbaar voor vragen en advies. Ze doen alles snel en goed, en dat merken onze uitzendkrachten ook. Kortom: de samenwerking is top!”

Benieuwd naar wat wij voor jouw arbeidsbemiddelingsbureau kunnen betekenen?
NEEM CONTACT MET ONS OP