29 augustus 2018
Blog
#backofficeuitbesteden    #backofficeuitzendbureau   
Blog
29 augustus 2018
Top 3 redenen voor backoffice ondersteuning voor je uitzendbureau

Het maken van de perfecte match is al een hele kunst, de administratieve rompslomp die daarna volgt is weer een andere kunst. Veel uitzendbureaus zoeken alleen daarom al ondersteuning voor hun backoffice op. Andere redenen zijn:

 Cashflow-problemen
 Complexe wet- & regelgeving
 Risico’s werkgeverschap verleggen
 Focus op de core-business
 Sparringspartner

Hieronder gaan we in op de eerste 3 redenen.

 

Cashflow-problemen

Uitzendkrachten willen vaak wekelijks uitbetaald worden. Facturen worden vaak na 30 dagen betaald. Op papier dan. In de praktijk is het geen uitzondering als er pas na 50 dagen betaald wordt, zeker in de bouw is 60 dagen eerder regel dan uitzondering. Het openstaande bedrag loopt wekelijks op met enkele honderden of duizenden euro’s. Vooral voor mkb-uitzendbureaus is dit een erg groot bedrag om open te hebben staan. Met daarbij het risico dat de klant niet of slecht betaald of failliet gaat. Kredietverzekeringen om dit risico in te dekken zijn erg duur.

Met Flexhub is het voorschieten van grote bedragen en het debiteurenbeheer ineens niet meer jouw zorg, maar de onze. Door onze commerciële maar klantvriendelijke manier van debiteurenbeheer betalen onze debiteuren na gemiddeld 25 dagen. Je marge ontvang je bij ons binnen 5 dagen na de factuurdatum, onafhankelijk van of de factuur al is betaald. Dit is zeker één van de belangrijkste redenen om backoffice ondersteuning op te zoeken.

Complexe wet- & regelgeving

Cao-verhogingen, modelovereenkomsten, de inlenersbeloning, juiste inschaling, constant veranderende wet- & regelgeving. Dit is nog maar een greep uit alle wetten en regeltjes. En net als je denkt dat je ze onder de knie hebt, veranderen ze weer.

De specialisten bij Flexhub kennen de wet- en regelgeving op hun duimpje (lees bijvoorbeeld het verhaal van onze HR adviseur Patricia). Verandert er iets, dan verwerken ze dat op de juiste manier en informeren je waar nodig. Door handige tools worden het juist toepassen van de inlenersbeloning gemakkelijker.

Risico’s werkgeverschap

“Ik wens je veel personeel toe.” Met deze zin wordt niets positiefs bedoeld. Ziekte, loondoorbetaling bij ziekte, correcte betalingen en afdrachten volgens wet- en regelgeving.

Door samen zorg te dragen voor de backoffice van je uitzendbureau, hoef je je geen zorgen meer te maken over de daarbij horende verplichtingen en risico's.

Samenwerken met Flexhub

Ben je benieuwd wat een samenwerking met Flexhub voor jou kan betekenen? Lejona komt graag bij je langs voor een vrijblijvend gesprek. Zij is bereikbaar via 06-2533 6477 of [email protected].


Andere mensen keken ook naar
Fleur-Casemanager-Verzuim-Paytra-Flexhub-medewerkersverhaal
Een dag in het leven van onze Casemanager Verzuim Fleur
Fleur is onze Casemanager Verzuim. In deze functie is zij ...
>
Meest-gestelde-vragen-klanten-Flexhub
Meest gestelde vragen van onze klanten en het antwoord – deel 1
Vragen beantwoorden doen we de hele dag als dienstverlenende ...
>
Marketing-medewerker-Flexhub-Emma-Bal
Een dag in het leven van onze marketing medewerker Emma
Best een beetje gek eigenlijk om zomaar een verhaal over jezelf ...
>