Certificering-uitzendbureau-SNA-NEN

Certificeringen en verklaringen uitzendbureau

07/10/2015
Flexhub

Een uitzendbureau of detacheringsbureau dient te beschikken over diverse certificeringen. Maar een certificering krijg je niet zomaar. Daar gaat een heel traject aan vooraf. Flexhub kan zorgen voor de volgende certificeringen en verklaringen voor jouw uitzendbureau:

  • NEN-certificering
  • VCU-certificering
  • SNA-keurmerk
  • WKA-verklaring
  • G-rekening

Lees hieronder wat deze certificeringen en verklaringen inhouden.

NEN-certificering

NEN 4400-1 bevat eisen voor het toetsen en beoordelen van ondernemingen die arbeidskrachten beschikbaar stellen. Hierbij worden eisen gesteld aan de onderneming zelf, maar ook aan de personeels-, loon- en financiële administratie.
Dit houdt in dat de onderneming gecontroleerd wordt op de afdracht, aangifte en de loonbetaling van uitgezonden werknemers. Het doel hiervan is het risico voor opdrachtgevers op boetes van de Belastingdienst en andere overheidsinstanties beperken.

VCU-certificering

De VCU-certificering is bedoeld voor uitzendbureaus of detacheringsbureaus die opdrachtgevers hebben met een VCA-certificering. Deze bedrijven zijn werkzaam in een branche waar verhoogd risico is, zoals:

 Werktuigbouwkunde
 Elektrotechniek en procesbesturing
 Bouwkunde
 Civiele techniek

VCU staat voor Veiligheid en gezondheid Checklist Uitzendorganisaties en komt voort uit VCA. Bij VCU gaat het om veiligheid en gezondheid. Het is een procedure voor de certificering van het VG-beheersysteem.

SNA

Wanneer je het SNA-keurmerk wilt tonen, moet je aan de eisen voldoen die de NEN 4400-norm stelt. Deze norm is er voor Nederlandse en buitenlandse ondernemingen die arbeid ter beschikking stellen en/of werk aannemen. Wanneer een onderneming in het register van de SNA voorkomt, wordt met regelmaat gecontroleerd of zij voldoet aan de gestelde eisen.

WKA-verklaring

Om jouw opdrachtgevers ervan te verzekeren dat je correct aan je betalingsverplichtingen voldoet, kun je aan je opdrachtgever een WKA-verklaring overhandigen. Deze WKA-verklaring ontvang je op verzoek van de Belastingdienst, eenmaal per drie maanden. Op deze manier bevestigt de Belastingdienst dat het uitzendbureau correct en tijdig heeft afgedragen.

G-rekening

Wanneer je personeel uitzendt, uitleent of detacheert op de Nederlandse markt kan een opdrachtgever vragen om een G-rekening. Op deze rekening kan de opdrachtgever een percentage van het totale factuurbedrag storten. Het uitzendbureau kan niets met het geld op deze rekening doen. Het enige wat ermee betaald kan worden is de loonheffing en btw. Zo ben je ervan verzekerd dat er aan de afdrachten wordt voldaan.

Advies

Wil je advies over één deze onderwerpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Deel artikel

Andere mensen keken ook naar

Deel artikel

Wat heerlijk dat Flexhub mijn backoffice in beheer heeft.
backoffice uitbesteden