05 januari 2021
Blog
#eisen    #uitzendbureaustarten   
Blog
05 januari 2021

Eisen uitzendbureau starten 2021

Uitzendbureau starten? De uitzendbranche groeit. Elke maand starten er nieuwe uitzendbureaus, omdat ondernemers kansen zien in deze branche. Maar wat komt er eigenlijk kijken bij het starten van een uitzendbureau en aan welke eisen moet je voldoen?

 • Goede voorbereiding voor uitzendbureau starten
 • Financieel plan voor starten eigen uitzendbureau
 • Eisen uitzendbureau starten
 • Frontoffice en backoffice uitzendbureau
 • Backoffice samenwerking
 • Uitzendbureau beginnen? Zo krijg je een vliegende start!
 •  

  (Heb je geen zin om deze hele tekst te lezen? Neem dan gewoon direct contact op met Lejona Bronk (T. 06-25336477 of E. l.bronk@flexhub.nl) of bezoek één van onze Masterclasses over het starten van je eigen uitzendbureau.)

  Uitzendbureau starten wat komt erbij kijken? Flexhub legt het uit en geeft advies.
  Uitzendbureau starten wat komt erbij kijken? Flexhub legt het uit.

  Goede voorbereiding voor uitzendbureau starten

  Voordat we ingaan of de ‘feitelijke’ eisen die komen kijken bij het starten van je eigen uitzendbureau, willen we je eerst wijzen op het belang van een goede voorbereiding. Bijna overal geldt: een goede voorbereiding is het halve werk.

  Als je een uitzendbureau wilt starten is dat natuurlijk niet anders. Ga eerst bij jezelf na met welke branches of sectoren je feeling hebt en onderzoek vervolgens wat de mogelijkheden zijn voor het uitzenden of detacheren binnen die branches of sectoren. Om succesvol te zijn, is het namelijk belangrijk om je te focussen. Denk in deze fase ook na over vragen zoals:

  • Wat is je onderscheidend vermogen ten opzichte van andere uitzendbureaus?
  • Welk type opdrachtgevers en uitzendkrachten zoek je?
  • Hoe denk je opdrachtgevers en uitzendkrachten te werven?
  • Heb je ervaring in de branche? Ken je het klappen van de zweep en de pappenheimers in de branche? (ervaring is vaak essentieel)
  • Start je alleen of met zijn tweeën?

  Financieel plan voor starten eigen uitzendbureau

  Wil je een eigen uitzendbureau starten? Dan is het ook belangrijk om een financieel plan te maken. Bij uitzenden is met name de voorfinanciering van je uitzendkrachten een grote kostenpost.

  Ga na of je dat kunt financieren en of je de risico’s wilt dragen. Een andere optie is samen te gaan werken met een partij die je o.a. ondersteunt op backoffice gebied, bijvoorbeeld Flexhub. Dan verzorgt Flexhub de voorfinanciering, zodat jouw risico’s nihil zijn.

  Eisen uitzendbureau starten

  De eisen om een uitzendbureau te starten zijn in wezen niet anders dan als je een ander soort onderneming zou oprichten.

  • Bepaal een naam voor je uitzendbureau. Voordat je die definitief maakt, is het belangrijk om te controleren of de gekozen naam niet al bestaat en of die domeinnaam (voor je website) nog vrij is. Als je de naam gekozen hebt, kan je je domeinnaam registreren, een logo laten ontwerpen en je website laten maken door een van onze partners.
  • Vervolgens kan je je inschrijven bij de KvK . Verdiep je goed in de mogelijke bedrijfsvormen, zodat je de juiste keuze kunt maken.
  • Schaf een zakelijke bankrekening aan en vraag een btw-nummer aan.
  • Zorg voor de juiste verzekeringen.
  Uitzendbureau starten? Flexhub staat voor je klaar!
  Uitzendbureau starten? Flexhub staat voor je klaar!

  Frontoffice en backoffice uitzendbureau

  Hierna kun je feitelijk van start, want voor het starten van een uitzendbureau heb je geen vergunning of toestemming nodig. Maar om van je uitzendbureau een succes te maken is kennis van de volgende zaken onmisbaar:

  • Frontoffice: hieronder vallen alle commerciële activiteiten die gericht zijn op acquisitie van opdrachtgevers en uitzendkrachten.
  • Backoffice: dit zijn alle activiteiten achter de schermen, zoals de boekhouding, salarisadministratie en het opstellen van uitzendovereenkomsten en arbeidsovereenkomsten. Hiervoor heb je kennis nodig van personeelszaken en moet je op de hoogte zijn alle wet- en regelgeving rondom arbeid. Denk dan aan onderwerpen als de Wet minimumloon, cao’s, inlenersbeloning, uitzendbeding en de Wet werk en zekerheid.

  Bij dit laatste komt heel wat kijken. Bovendien verandert de wet- en regelgeving regelmatig. Up to date blijven is dus heel belangrijk.

  Backoffice samenwerking

  Door onze jarenlange ervaring in de flexbranche weten we dit laatste voor startende ondernemers in de uitzendbranche vaak niet te doen is. Daarom is het wijs om de samenwerking op te zoeken, bijvoorbeeld met Flexhub. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring en ondersteunen je in alles, onder andere op het gebied van salarisverwerking, facturatie en opvolging, software en verzuimbeheer en -begeleiding.

  Zo kun jij je focussen op je core business. Een bijkomend voordeel is dat wij kunnen zorgen voor de nodige certificeringen en verklaringen, zoals het SNA-keurmerk, NEN-certificering en WKA-verklaring. Backoffice uitbesteden? Flexhub staat voor je klaar!

  Backoffice uitzendbureau

  Uitzendbureau beginnen? Zo krijg je een vliegende start!

  Wil je een uitzendbureau beginnen? Speciaal voor startende uitzendbureaus hebben we de flexdienst: kickstarters ontwikkeld. Daarin vind je alle diensten die jou helpen een vliegende start te maken, zoals salarisverwerking, facturatie en opvolging, risicomanagement, software en certificeringen.

  Daarnaast profiteer je van onze kennis van cao’s en wet- en regelgeving in de uitzendbranche. Zo kun je ervan verzekerd zijn dat je contracten altijd 100% in orde zijn.  Finance-Flexhub

  Wat kun je verdienen?

  Benieuwd naar wat je kunt verdienen als startend uitzendbureau? Ontdek wat je maandelijkse winstmarge is via onze Rekenmodule.

  Events-Flexhub

  Masterclasses

  Benieuwd of een eigen uitzendbureau iets voor jou is? Bezoek één van onze Masterclasses – Start je eigen uitzendbureau!

  Whitepapers-Flexhub

  Whitepapers

  Wil je je eerst nog verder verdiepen in het starten van een eigen uitzendbureau? Download dan gratis één of meerdere van onze whitepapers.


  Andere mensen keken ook naar
  Een dag in het leven van onze Casemanager Verzuim Fleur
  Fleur is onze Casemanager Verzuim. In deze functie is zij ...
  >
  Specialisatie-uitzendbureau
  Specialiseren als uitzendbureau – 3 redenen
  Denk je erover na om een eigen uitzendbureau te starten? Twee ...
  >
  Tips-recruitment-uitzendkrachten-vinden
  Tips voor het vinden van uitzendkrachten
  Flexwerk is er genoeg. En dat zal voorlopig nog wel zo blijven. De ...
  >